Skogsbrand

Skogsbranden på Björkö

För drygt två år sedan skedde det en skogsbrand på Björkö. Vi utförde då arbete på ett 50-tal villor som hade drabbats av följdskador såsom lukt och sot inomhus samt sotskador på fasad och tak. Även om vi alla verkligen trivs med det vi gör känns det extra bra att kunna hjälpa till när olyckan varit framme. Men om vi kan förhindra olyckor? Ja då är det självklart att vi gör det.

Sunt förnuft och respekt

Värmen har redan orsakat ett flertal bränder i år och kommer med största sannolikhet orsaka ytterligare. Men det finns både enkla och effektfulla saker du kan tänka på för att förhindra många skogsbränder. Självklart är det sunt förnuft som gäller vid eldning. Var och hur du eldar är det viktigaste. Är det torrt bör du kanske tänka igenom om det faktiskt är nödvändigt att elda. Om det råder eldningsförbud i din kommun se till att respektera och följa samtliga riktlinjer.

Plocka upp efter dig

Ytterligare en bidragande faktor till många skogsbränder är allt skräp som ligger ute i naturen. Glas, glödlampor eller batterier som reflekteras i solens starka strålar. Är du ute och promenerar och ser en flaska? Ta med och släng den i återvinningen. Upptäcker du att det börjat pyra eller faktiskt brinner? Tveka inte på att ringa 112 omgående.

Kan vi förhindra skogsbränder i sommar? Ja då är det självklart att vi gör det.