Salsadansande fuktteknikern Darko

Säg HEJ till Darko!

Vi har äran att få presentera Darko som är en av våra duktiga fukttekniker vid Göteborgskontoret. Han har arbetat inom branschen sedan 2011 och startade sin resa hos oss på EBE Gruppen som fukttekniker för någon månad sedan. Men vem är egentligen Darko? Vad innebär livet som fukttekniker? Och framförallt – varför tycker han att EBE Gruppen är en så bra arbetsplats?

Hur ser en vanlig dag ut för Darko?

Darkos arbetsuppgifter består av att utreda olika fuktskador och han utreder många slags fuktproblem i varierande omfattning. EBE Gruppens kunder består av såväl privatpersoner och fastighetsägare som byggfirmor och försäkringsbolag vilket gör att Darko får möta personer i många olika roller. Beställaren kan vara allt från en privatperson som upptäckt kondens på väggarna i källaren till en fastighetsägare som misstänker att en byggnad drabbats av mögelangrepp.

I arbetet ingår bland annat att skriva en fuktrapport som skickas iväg till beställaren. Därefter skickar Darko med foton på skadan och beskriver vilken omfattning skadan har samt ett åtgärdsförslag. Fuktrapporten ligger till grund för hantering, bedömning och kostnad för att åtgärda skadan. Darko berättar att anledningen till att han trivs extra bra i sin yrkesroll är då han får ha mycket kontakt med olika slags kunder där han får möjlighet att hjälpa andra. Att hjälpa andra är något som Darko själv blir glad av.

Fuktteknikern som dansar salsa och kör MC

Darko är diplomerad fastighetsförvaltare och har studerat på fastighetsakademin till fastighetsdriftstekniker. När han inte utreder fuktproblem kör han gärna motorcykel och drömhojen är en Harley Davidson streetfighter. Han gillar inte bara att glida runt på vägarna utan har även ett intresse för att glida runt på dansgolvet. För tillfället försöker han lära sig att dansa salsa. Fantastiskt kul tycker vi!

“Det känns som att man driver eget fast man är anställd.”

När vi frågar Darko vad han trivs bäst med i sin roll som fukttekniker på EBE Gruppen svarar han att det är att få hantera hela kedjan i arbetsprocessen. I hans arbete hanterar han allt från beställning, kundkontakt till själva arbetet och återställningen. Han säger att “det känns som att man driver eget fast man är anställd”. Det innebär mycket ansvar och många saker att ha koll på, så det gäller att kunna ha många bollar i luften samtidigt.

Att de anställda är sammansvetsade och att det är lätt att känna sig hemma bland kollegorna är något han värderar högt. Det han har uppskattat mycket är att det varit enkelt för honom och andra att komma in som nyanställd eftersom kollegorna är väldigt hjälpsamma och måna om varandra. Darko tycker även att det är härligt att omges av kollegor med så hög kompetens. Vi är stolta och tacksamma över det arbete Darko utför dagligen!

Behöver du hjälp med fuktutredning? Ring till oss idag om du är i behov av hjälp från vår salsadansande fukttekniker Darko eller någon av hans kollegor.

 

 

Förresten – Du har väl inte missat att läsa om Emelie vår löneadministratör och Haris vår arbetsledare här på bloggen?