RBK – ett steg i rätt riktning

RBK – ett steg i rätt riktning

Vi på EBE Gruppen tar ännu ett steg för att erbjuda våra kunder en helhet av tjänster inom torkteknik, skadeservice och fukt. Ett steg i rätt riktning är att nu även erbjuda RBK i samband med nybyggnation. Emil Nilsson som varit en värdefull spelare i EBE Gruppen de senaste 8 åren är nu även vår auktoriserad fuktkontrollant inom RBK. Men vad innebär det egentligen?

Emil som redan varit med oss på EBE Gruppen i många år drivs av ständig utveckling kombinerat med utmaningar i arbetslivet. Därför är det ofta ett naturligt steg att söka efter dessa delar på andra håll efter ett tag, men eftersom vi värnar om våra anställda och ser utveckling och driv som starka egenskaper hos våra anställda är det också viktigt för oss att möta dessa inhouse. Det gör att vi kan vara med att utveckla individerna men samtidigt verksamheten.

En dag som Emil och som RBK fuktkontrollant

RBK står får Rådet för ByggKompetens som är ett samarbetsorgan som verkar för en hög kompetensnivå i byggandet och bevakar att branschen har tillgång till adekvat och aktuell utbildning samt kunskapsövningar. Som auktoriserad fuktkontrollant arbetar Emil dagligen med att utföra fuktmätningar i nyproduktion och inomhusmiljöutredningar.

Det innebär att han utför mätningar av RF (relativ fuktighet) i betong – vanligtvis i bjälklag eller bottenplattor, därefter dokumenteras allting enligt en detaljerad manual. Under en byggprocess är det viktigt att byggfukten torkas ut för att betongen ska kunna beläggas med ett ytskikt.

Om betongen mot förmodan inte har torkat tillräckligt finns det stor risk att lim, matta, parkett eller annat ytskikt skadas och det uppstår en fuktskada som kan leda till att brukaren får stora, kostsamma och onödiga problem. Viktigt att veta är att vid en nybyggnation kräver ofta slutkunden dessa mätningar och intyg, därför är det ytterligare en faktor till att alltid anlita en RKB-auktotiserad fuktkontrollant.

–  Det är inte bara ett diplom jag fått utan det har varit kurser, inskickade rapporter, tentamen efter tentamen och en sex månader lång lärlingsperiod. Utbildningen innebär att jag idag har ett certifikat och är utbildad RBK-auktoriserad fuktkontrollant, förklarar Emil.

Frihet under ansvar och padel-sekt

Utöver utveckling och utmaning så lyfter Emil även möjligheten att arbeta med frihet under ansvar. Dagarna går otroligt fort och är fulla av arbeten, det är ständigt många bollar i luften men Emil berättar att det är en positiv del av arbetet också.

–  Du blir som en egenföretagare men du är anställd på ett väldigt bra sätt. Du ansvarar själv för allt från ordern, bokning av kund till fakturering, viktigt att tänka på är att allting måste klaffa och det måste finnas ett flyt i projekten, berättar Emil.

När Emil inte befinner sig på jobbet spenderar han mycket tid hemma då han har en nyfödd dotter och försöker klura ut allt vad pappalivet och bebisbubblan innebär. Men han har även gått med i den berömda padel-sekten där han är en social men vass spelare.

Kontakta Emil om du vill att han ska ta en titt på ditt nybygge, så allt blir 100% korrekt utfört.