EBE Gruppens arbete mot barncancer

Forskningen mot barncancer går framåt

Barncancer är en sjukdom som drabbar alla; barn, föräldrar, syskon och vänner. Visste du att av Sveriges 1.6 miljoner barn insjuknar 300 barn varje år i cancer. Men forskningen går framåt och behandlingsmöjligheterna är idag relativt goda. För om vi backar bandet fem år överlevde cirka 80 % av alla cancerdrabbade barn, idag däremot har siffrorna förbättrats och ökat till 85 %. Det innebär att under de senaste fem åren har forskningen bidragit till att fem procent fler barn överlever barncancer. Men även om forskningen går framåt ger vi oss inte förrän 100 % av alla barn som drabbas av cancer överlever.

Cancerfondens viktiga arbete

I Barncancerrapporten från 2019 framhävs den avgörande betydelsen av forskning kring sena komplikationer till följd av cancerbehandling. Det är ett område som Barncancerfonden prioriterar väldigt högt. Genom en granskning som cancerfonden genomfört upptäcktes stora brister inom vilken uppföljning och vård som barncanceröverlevande erbjuds efter sin sjukdomsperiod. För att minska den andel som drabbas av sena komplikationer är forskningen det enda alternativet.

Tillsammans gör vi skillnad

På EBE Gruppen brinner vi väldigt mycket för barn och ungdomar, därför värmer det lite extra när vi får vara med i kampen mot barncancer. För vi vet att det är inte endast ett barn som drabbas utan hela barnets närhet. Även om oddsen att överleva har ökat i takt med forskningen kommer vi inte ge oss förrän alla barn som drabbas av cancer överlever. Därför är vi otroligt stolta att som företag och medmänniskor kunna stödja Barncancerfonden i sitt arbete, för vi vet att barnen är framtiden.

Ett barn som avlider i cancer är ett barn för mycket och Tillsammans kan vi göra skillnad.

Bli Barnsupporter du också! 

 

Är du intresserad av att läsa mer om barncancerfondens arbete? Klicka HÄR!

Barn och Cancer hör inte ihop!