Drönarpiloten Martin

Vår drönarpilot Martin

Martin som idag är fukttekniker på EBE Gruppen, kan nu även addera Drönarpilot på sitt CV. För i samband med att vi nu lanserar vår nya tjänst drönarinspektion, är det hög tid att presentera vår pilot.

“Jag flyttade till Göteborg för min flickvän. Nu är hon min fru och tillsammans har vi nu två barn så det var ett bra beslut att flytta.”

Vi är tacksamma att Martin fattade det beslutet för många år sedan. För nu har han snart arbetat i branschen i sex år och är idag en viktig del av EBE Gruppen. Tillsammans med sin talang och intresse för fotografering passade Martin som handen i handsken för detta uppdraget. Enligt Martin finns det flera tydliga fördelar med drönarinspektion.

“För det första är det väldigt kul med snabba resultat, inom loppet av några minuter kan jag i många fall ta projektet framåt och samtidigt tillgodose kunden med värdefullt material. För det andra får jag och kund en bra överblick över objektet eller byggnaden och kan på så vis upptäcka andra eventuella problem. Slutligen är det självklart säkerhetsaspekten.”

Ja, för säkerheten är en stor prioritet hos oss på EBE Gruppen. Om vi skulle genomföra detta med en skylift krävs det alltid två personer samt fallskydd och det blir en mer långdragen process. För att flyga drönare har Martin gått en särskild utbildning och innehar nu ett välförtjänt diplom.

Vem är Martin?

När Martin inte spenderar sin tid med kollegorna på EBE Gruppen eller med familjen trivs han väldigt bra ute i naturen – gärna med kameran i högsta hugg. Men det är inte alla strängar han har på sin lyra, nej även fiske och odling är något som tar upp en del av Martins fritid. Även om årets skörd inte har varit någon större hit har det ändå blivit en återkommande tradition att bjuda kollegorna på hans specialitet – inlagda jalapeños.

Vill du läsa mer om vår nya tjänst? Glöm inte att läsa vårt senaste inlägg här på bloggen.